УКАЗАНИЯ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВОТО НА ОТКАЗ

ПРИЛОЖЕНИЕ № 1

 

 

към Общите условия на КЕЙЛА ЕООД за за ползване на ИНТЕРНЕТ МАГАЗИНА http://www.keyla.eu  и за извършването на покупки на стоки през него

 

 

Информация относно упражняване правото на отказ от договора

 

Стандартни указания за отказ:

 I. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.

 II. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

 III. Срокът за отказ е 14 дни считано от дата:

 а) при договор за продажба, при който стоката се доставя еднократно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките;

 или

 б) при договор, съгласно който потребителят поръчва много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на всяка стока поотделно;

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име,  настоящ адрес , телефонен номер,  и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление на електронен адрес office@keyla.eu и да изпратите стоката обратно до офис на Еконт Експрес ООД гр. София Стрелбище за КЕЙЛА ЕООД. След като получим стоката обратно ние ще Ви изпратим съобщение на електронна поща за потвърждение на получаването на стоката и потвърждение , че тя отговаря на изискването стоката да бъде върната в добър тъговски вид, да е с оригинална и ненарушена опаковка , да не е ползвана , прана , гладена или сглабяна. 

Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ (представляващ Приложение № 2 към Общите условия на КЕЙЛА ЕООД  за ползване на интернет магазина http://www.keyla.eu ), но това не е задължително.

За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ и да изпратите стоката обратно до офис на ЕКОНТ ЕКСПРЕС ООД гр. София , Стрелбище за КЕЙЛА ЕООД преди изтичането на срока за отказ от договора.

 IV. Действие на отказа.

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, без разходите за доставка към Вас, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 работни дни считано от датата, на която сте изпратили стоката обратно на посоченият адрес : Офис на Еконт Експрес ООД  Стрелбище София ,като  ако към момента на упражняване на правото си на отказ Вие вече сте е получили стоки във връзка с договора се прилагат следните правила:

1. Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките от където е тръгнала стоката (офис на Еконт Експрес ООД гр. София, офис Стрелбище за КЕЙЛА ЕООД ) без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте получили стоката . Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.

За да бъде възстановена сумата то следва върнатата стока  да бъде в запазен добър търговски вид - опаковката НЕ трябва да е разкъсана или повредена , стоката трябва да е във вида в които сте я получили .Стоката не следва да е употребявана, прана, гладена или сглабяна. 

Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да не надвишат приблизително разходите, които сте заплатили на куриерската фирма при получаването на доставката на стоките от КЕЙЛА ЕООД

Възстановяването на плащанията се извършва само по банков път.

КЕЙЛА ЕООД има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно 

За Ваше улеснение, можете да проверите вероятните преки разходи за връщане на стоката с куриерска фирма Еконт Експрес на следния линк:

КАЛКУЛАТОР  ЕКОНТ ЕКСПРЕС